fbpx Skip to main content
search

Arrow right up greenEn nu beginnen we eraan, nog 20 studiedagen voor het Jachtexamen. Vanaf vandaag een blogentry voor de jagers en ook één apart voor de aspirantjagers.
Nog 20 dagen, en aftellend. Zie onze Countdown klok, hier rechtsboven.
We kregen reeds de vraag om deze ellendige reminder te verwijderen, …
eventueel doen we het – elk goed bod kan worden overwogen).

Niet Competitief, maar Selectief

Een belangrijk gegeven is dat het Jachtexamen niet competitief is maar selectief.
Ofte er is geen vooraf bepaald aantal of percentage dat kan slagen, waar enkel de besten kunnen lukken. Maar, het examen is selectief, gebaseerd op kennis, en dus iedereen met voldoende kennis slaagt.
Wissel dus gerust kennis uit met je collega’s, schema’s, samenvattingen, …

Hét Doel

De bedoeling is natuurlijk om die 36 op 60 te halen. Dat kan op vele manieren: slechts 36 (correcte) vragen invullen en de rest open laten (zoals één gelukkige collega één van de vorige jaren) of toch gaan voor de volle buit en trachten naar de 60 (die bijna jaarlijks gehaald wordt). Mits een foutloos parcours in het praktische examen volgt dan een uitnodiging voor het Jacht van de Koning (cfr hieronder). Volgens één van de lesgevers (althans voor ons de leukste – Pierre Vander Roost) hét doel van de volledige Jachtopleiding.
 

 
 

One Comment

  • mathieu pauwels schreef:

    Laat die mooie klok maar lekker staan!! Het is een vervelend ding dat u erop wijst dat het dringend tijd wordt om in actie te schieten. Voor mij was dit persoonlijk de drijfveer om er echt aan te beginnen en te zien wanneer ik een tandje moest bijsteken. Laat het geen ergernis zijn maar een stimulans. Dit zijn de zwaarste en moeilijkste tijden voor de (toekomstige) jager maar binnen een maand kan er voor de uitverkorene een zeer mooie wereld opengaan en ben je al snel die ‘saaie’ periode vergeten.
    GO GO GO hou vol en ga ervoor Alleen zo geraak je erdoor (en ook beetje door veel van de vragen op te lossen vanop deze site) veel succes

Laat een reactie achter