fbpx Skip to main content
search

Op een Jacht site horen jachtfoto’s.
De eerste is misschien fotografisch niet de meest interessante, maar geeft ons toch zekere trots en waardering. Dit is namelijk het Tableau van onze Jong Jagers Duivendag van gisteren zondag. Een 10-tal jagers, veel wind, moeilijke vlucht, en toch een 50-tal duiven (en ook nog 3 duiven van “meneer pastoor” met hun zwarte soutane).
De ander foto’s zijn fotografisch dan wel zeer correct en interessant.
Een actiefoto met wild, een verschrikkelijk goed werkende hond (met een charmante naam, Pauilac) en een jager, evenwel op deze foto, stuk gemist.
De onderste foto was dan wel raak, in het detail zie je hagel en pluimen net boven de fazant, maar ook een volledige wolk hagel erboven (klik op de foto om eventueel te vergroten). Detail van de foto’s mogelijk gezien genomen op 1/6400 sec.

Duivendag 2013 10 27

Duivendag

_DSC1736

Aktie !

_DSC1990

The shocking truth

 
– Copyright Frans Pelsmaekers

4 Comments

 • waidman schreef:

  Zeer mooie en uitzonderlijke foto “The shocking truth”, spijtig van die prutser met zijn te hoog schot, dat uiteindelijk nog meevalt.

  • Jachtwachter schreef:

   Hallo Waidman, laten we zelf eens onze beginjaren herinneren. Het was ook niet altijd raak. Deze jongen moet nog leren natuurlijk. Vroeger schoot ik ook beter op liggend wild dan nu en nu ben ik beter dan vroeger in de gewone jacht natuurlijk. Wel zeer mooie foto. Met de jaren zal hij wel lager schieten. Op welke leeftijd men ook begint, er naast schieten gebeurd altijd. Zelfs wij missen nog eens. Moest het altijd raak zijn was het niet meer leuk. Ik heb deze week ook twee fazanten “gevleugeld” geschoten. Spijtig maar onvermijdelijk. Oefening baart kunst en met de jaren zal het wel komen.
   Waidmansheil.

   • waidman schreef:

    Beste Jachtwachter,
    Uiteraard is zelfs voor een geoefend schutter een slecht schot niet uitgesloten. Ik heb geen commentaar op dit schot, doch ik dacht de schutter te herkennen op de foto, vandaar mijn grapje.

  • Zou dat een arrogant manneken kunnen zijn die “waidman” ?

Laat een reactie achter