fbpx Skip to main content
search

Het verhaal had slecht kunnen aflopen voor deze kleine jack russel. Midden op de dag, terwijl haar baasje enkele tientallen meters verderop aan het maaien was, verdween het hondje bijna onder de giftanden van een wolf. De aanval werd gefilmd door videobewakingscamera’s.

Het verhaal gebeurde een paar dagen geleden in Monbaroccio. Marco Diotallevi was een paar meter verderop de rand van zijn vijver aan het maaien toen hij zijn hond hoorde janken van de pijn. Hij haastte zich toen en zag hoe de wolf het hondje, Margot, van 7 wegvoerde. Was het de komst van de man die gebaarde en schreeuwde dat de wolf zijn prooi losliet? Marco kon Margot snel terughalen en naar een dierenarts brengen, ze is nu buiten gevaar: “Het is een wonder dat ze veilig is”.

De indrukwekkende beelden van deze aanval zijn gemaakt door bewakingscamera’s die de eigenaar had geïnstalleerd ter bestrijding van de aalscholvers die zijn vijver plunderen. Te zien is hoe de kleine hond probeert te vluchten voor de wolf, zelfs in het water springt in de hoop een schuilplaats te vinden, maar niets houdt de wolf tegen. Een huiveringwekkende video die de wolf in een ander licht laat zien: hij aarzelt niet langer om op klaarlichte dag aan te vallen, zelfs niet als er mensen in de buurt zijn.

Deze zaak stelt de kwestie van de wolf in Italië aan de orde, waar het samenleven niet zo goed is als de Franse “pro-wolf” ons willen doen geloven. De burgemeester van de gemeente getuigde in de plaatselijke media: “Er is een probleem van openbare orde aan het ontstaan … het milieu is veranderd, de gewoonten van dieren en mensen zijn veranderd. Het probleem van de wolfhybridisatie is nu duidelijk, het geeft vorm aan een dier met een ander gedrag dan dat van het wilde roofdier. Geconfronteerd met deze algemene veranderingen, moeten we snel handelen

BRON: https://www.lechasseurfrancais.com/chien/italie-chien-attaque-plein-jour-loup-yeux-de-maitre-65694.html?fbclid=IwAR17Vfjf8gIDvYsw_5cMrRwcNPFNmTpTWsfY5uVNglhy1c_8zIZzNKfk9jw