fbpx Skip to main content
search

En ook wij van hunting waren aanwezig op de jachtbeurs te Gent. Ditmaal voor het eerst georganiseerd door een nieuwe organisator.
Hoewel niet alles vlekkeloos verliep (bij tijden was het eten bij de catering op alsook de non alcoholische dranken en was het daarnaast ook een vrij kleine beurs), kunnen we toch stellen dat de beurs een aangename ervaring was voor de meeste bezoekers en standhouders.
Zelf stonden we mee op de stand van worldclass gun and ammunition uit Zottegem. Het was ook deze stand die op de nocturne zorgde voor het meeste spektakel.
Wie het jachtlandschap in Vlaanderen een beetje kent en facebook of de jachttijdschriften leest, kon het niet missen. Bij worldclass gun and ammunition ging er iets gebeuren tijdens de nocturne op de hunting beurs in Gent. Wat wist niemand maar dat de spanning werd opgebouwd was zeker. Aankondigingen werden met een goede regelmaat de online en offline wereld ingestuurd wat enkel zorgde voor spanning en nieuwsgierigheid. Van enkele bronnen hoorden wij dat bij de magazines zelf als bij de winkel door klanten en concurrenten werd geïnformeerd om een tipje van de sluier op te lichten. Echter de enige die wisten wat er te gebeuren stond waren de mensen van worldclass gun and ammunition zelf en geheel toevallig ook uw hunting reporter.
En toen was het zover, na al dat wachten was het eindelijk de doelbewuste vrijdag 21 april 2017. Een halfuur voor de onthulling werd de spanning nog wat opgevoerd. Een aftelklok werd geprojecteerd op de wand van de hal van Flanders expo en een licht en klankspel fleurden het hele gebeuren op. Om de zenuwen toch nog wat onder controle te kunnen houden, trokken Wim en Daisy alle registers open. Hiervoor kozen zij om X-Gin te serveren aan hun klanten. Gelukkig zorgde deze verfrissing ervoor dat alle nieuwsgierige mensen het hoofd konden koel houden. En dan was het zover de klok stond op 0 en eindelijk werd iedereen op de hoogte gebracht van het nieuwste product.
De wapens van Longthorne werden eindelijk voorgesteld aan het Belgische publiek. Wat is er zo speciaal aan deze wapens?
De manier waarop de lopen worden gemaakt. In plaats van zoals alle traditionele wapenmerken de lopen te vervaardigen uit meerdere delen staal en deze samen te brengen, koos James Stewart ervoor om ze uit een massief blok te maken. Voordelen van dit procédé? De lopen kunnen dunner en lichter worden gemaakt zonder dat ze inboeten aan sterkte. Om dit te bewijzen heeft u ondergetekende reporter samen met James staan springen op de lopen van een wapen zonder enig probleem. Een ander bewijs is een leuk filmpje waarbij een range rover over de lopen van een wapen rijdt waarna het wapen weer in elkaar wordt gestoken en verder gebruikt. Voor wie nog twijfels heeft, nee hierbij werden geen range rovers beschadigd.
Verder werden de wapens getest met 50 gram staalpatronen in full choke. Uiteraard weer geen uitdaging voor dit wapen.
De wapens worden volledig op maat gemaakt waardoor u geen wapen kan kopen in de winkel. U kan hooguit een op maat gemaakt wapen bekijken en proberen. Daarna kan u beslissen of u een wapen wenst te bestellen. U kan dan alles beslissen en naar eigen smaak kiezen.
Geniet even met ons mee van hoe zo’n wapen wordt gemaakt. En binnenkort mag u ook het verslag van een fabrieksbezoek verwachten!


En dan was er nog een onthulling.
Worldclass Gun and Ammunition heeft nog een nieuw paradepaardje in huis. Geen wapens maar ditmaal jachtkledij. Als enige in Vlaanderen worden zij de verdeler van NomadUK kledij.
Deze jachtkledij kent vele voordelen tegenover de competitie in de markt. Zo is de kledij stijlvol, licht, waterdicht, winddicht en warm. Als dat nog niet genoeg is gaat ze nog eens langer mee dan wat er momenteel op de markt is. Waar gore tex tussen de 4-5 jaar meegaat, gaat de kledij van NomadUK makkelijk tussen de 8-12 seizoenen zonder problemen mee in de handen van professionele jagers. Zo zweren de mensen van west highland hunting op het Ardnamurchan Estate bij deze kledij als zijnde de enige jachtkledij die hen wind en vooral waterdichtheid kan garanderen.
Doordat daarenboven de productie van de stof alsook de kledij volledig in handen is van de CEO van het bedrijf, is het ook mogelijk om kledij volledig op maat en wens van de klant te maken. Dit zodat iedereen in de gepaste kledij kan gaan jagen. Ook aan de dames werd er gedacht met een geheel gamma enkel voor hen.
Ontdek een deel van het assortiment bij World Class gun and ammunition of neem een kijkje op de site van Nomaduk
Hieronder even een filmpje die de waterdichtheid van de jassen aantoont.

Laat een reactie achter