fbpx Skip to main content
search
Honden

De grootste vriend van de mens

By mei 22, 2012No Comments

Gisteren hadden we het nog eens over honden (de beste vriend van de mens) specifiek over de Aardhonden en Zweethonden. Niet de kleinste rassen, met onder andere de Hannoverscher Schweisshund (40kg) en de Sint Hubertushond (45 à 50 kg).
Maar vandaag hebben we het over de Grootste vriend van de mens. Deze Deense Dog (110 kg, schofthoogte van 1,20 m en meer dan 2 meter van hoofd tot staart) steekt hier duidelijk met kop en schouders boven uit.
Als wetenswaardigheid nog volgende interessante weetjes.
Er bestonden reeds grote “doggen” in China (1000 jaar voor onze jaartelling), maar de moderne versie werd gekweekt in Duitsland  door het kruisen Ierse wolfhound met mastiffs. Daar werd hij ook als Jachthond gebruikt voor de jacht op Beren, Everzwijenen en Herten, waar ze in staat waren het wild zelfstandig te doden tijdens de georganiseerde drijfjachten. Voor hun eigen bescherming werd bescherming (dikke doeken) gedragen en werden ook hun oren kort gecoupeerd.
Op 1 oktober 1893 is de Nederlandse Duitse Doggen Club (NDDC) opgericht, dit is nog steeds de oudste hondenrassenclub.
De naamsverwarring (Deense dog of Duitse dog) komt uit de vertaling uit het Engels. Oorspronkelijk gekweekt in Duitsland, en dus Duitse dog, maar gezien de tijdsperiode (einde 19e eeuw) kozen de Engelsen voor Great Dane, en dus Deense dog.

George

Laat een reactie achter