fbpx Skip to main content
search
Hunting Habitat

Het jachtseizoen is geopend

By augustus 3, 2013No Comments

Al van oudsher is Engeland een echt jachtland. Het mooie platteland in de Engelse binnenlanden en de professionele jacht maken het “hunting season” tot een unieke belevenis. Gezien het feit dat Engeland ook op een relatief korte afstand ligt, maakt dit Engeland bereikbaar voor menig jager. Op slechts 300 kilometer afstand liggen namelijk de jachtvelden bij Dover. Deze zijn makkelijk te bereiken met de ferry.

Het Britse landschap

Doordat er op het platteland veel landbouw wordt gedreven, is dit gelijk ook een garantie op veel wild in het gebied. In deze gebieden zijn granen, erwten en koolzaad het meest voorkomend. De grote velden worden omringd door houtwallen en deze velden worden ook weer omringd door grote bossen. In de omgeving van Dover begeven zich alle kleinwild soorten: onder Hull-Oxford is het leefgebied van houtduiven, in de buurt van Exeter juist veel konijnen en in Kent is de habitat van de fazant.

Combi jacht

Ook zijn er de zogeheten combi jachten, waarbij niet alleen gejaagd wordt op fazanten en patrijzen maar ook op eenden, hazen en ander kleinwild. Naast fazanten en patrijzen, wordt er op deze dagen ook een hazendrift gehouden en komen eendenpoelen aan bod. Dit zorgt dus voor veel variatie. Bij deze jachtvorm wordt er af en toe ook rustig aan gedaan en geniet men op z’n tijd van een borrel en luncht men in een jachthut.

Wat dient u mee te nemen op een dergelijke jachtreis?

Allereerst zijn een geldig paspoort, een nationale jachtakte en niet te vergeten een Europees vuurwapenpas een vereiste. Verder hangt het af van het jaargetijde wanneer er gejaagd wordt. Men moet namelijk rekening houden met het regenachtige Britse klimaat. Hierop moet men berekend zijn met de verschillende jassen die eventueel mee op reis worden genomen. Voor overige outdoor artikelen moet men een kijkje nemen bij de gespecialiseerde outdoor shop online. Buiten een jachtreis naar Engeland kan men ook kijken naar reizen in Frankrijk, of toch liever in eigen land.

Laat een reactie achter