fbpx Skip to main content
search
Jachtopleiding

Gekwalificeerd Persoon

By mei 20, 2013One Comment

Badge gekwalificeerd persoonAls Jagers zorgen we niet enkel voor ons wild maar zijn ook producenten van het wildbraad. Althans volgens het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAAV).
Verordening N° 853/2004 van het Europees parlement zegt onder andere : dat wild dat op de consumentenmarkt aangeboden, behoorlijk gekeurd moet worden. Deze keuring kan gebeuren door de Jager, voor zover hij een opleiding gevolgd heeft van Gekwalificeerd Persoon.
Het Instituut voor Jachtopleiding verzorgt deze cursussen op 2 plaatsen:

  • Geel: maandag 10 en woensdag 12 juni 2013
  • Drongen: dinsdag 18 en donderdag 20 juni 2013

De lessen gaan door van 19.00 – 22.00 uur, kostprijs is 65€.
Het examen zal telkens op de laatste dag van de opleiding afgenomen worden.
Inschrijven kan op de site van [adrotate banner=”4″] en click door naar het menu Gekwalificeerd Persoon.
De opleiding en examen kan ook gevolgd worden door de Aspirant jagers die net geslaagd zijn voor hun Theorie. Temeer dat nogal wat kennis gelijklopend is.
[adrotate banner=”3″]

One Comment

  • waidman schreef:

    In Engeland en Schotland zou in 2014 een “LEVEl 1” noodzakelijk zijn om grootwild verder te mogen bejagen. Deze cursus tot slagen van deze Level 1 is ver beneden het peil van een Vlaams Jachtverlof aangevuld met het “diploma” Gekwalificeerd Persoon.
    Vraag : Kan deze Vlaamse (Belgische) kwalificatie niet worden gelijkgesteld (zonder het bekomen van deze Level 1) om toch verder in Engeland-Schotland te kunnen verder jagen ?
    Kan iemand hierover meer info bezorgen.

Laat een reactie achter