fbpx Skip to main content
search

De meesten onder ons kennen wel hun lokale/nationale jachtvereniging maar wie kent er FACE al?
Omdat in de EU alles geregeld wordt op Europees niveau en de regelgeving die op dit niveau wordt gemaakt steeds meer inpakt heeft op wat wij in ons eigen landje nog al dan niet mogen doen, werd er in 1977 besloten om FACE op te richten.
FACE staat voor: The European Federation of Associations for Hunting and Conservation. In het Nederlands dus de Europese vereniging voor jacht en conservatie verenigingen.
Het doel van FACE is om op Europees niveau alles op te volgen aangaande de jacht en het regelgevend kader hieromtrent. Maar FACE doet nog veel meer. Als je enkel reageert op wat de wetgever gaat invoeren dan loop je nodeloos achter. Daarom kijkt FACE ook pro actief. De vereniging verzamelt en communiceert alles wat er rond jagen en biodiversiteit wordt gedaan binnen de EU. De vereniging promoot dus de duurzame jacht binnen Europa en zorgt voor ondersteuning bij elke studie of project hieromtrent. Ze vormt dus de stem van alle nationale jachtverenigingen en bij verlenging de stem van alle jagers (ongeveer een 7 miljoen) binnen de EU.
En nu lanceren ze een nieuwe website met de naam Biodiversity Manifesto. Deze website wil alle initiatieven die in Europa worden genomen door jagers met betrekking tot de biodiversiteit bundelen. Elk jaar wordt er dan zoals gewoonlijk een rapport van gemaakt om de positieve impact van jagers/jacht op de biodiversiteit duidelijk in beeld te brengen om zo sterker te staan in het wetgevend proces en de jagerij alle krediet te geven voor wat ze doet.

De website zou binnen een kleine twee weken online moeten zijn op volgend adres: biodiversitymanifesto.com

Laat een reactie achter