fbpx Skip to main content
search
Hunting Habitat

Boogjacht

By juli 12, 2013No Comments

IBEP_Badge_transparantNa een eerste succesvolle Boogjachtopleiding van vorige maand, is er nu een tweede editie gepland.
Reeds de helft van de plaatsen is ingenomen door de wachtlijst na de eerste editie.
De practicals zijn:

  • Data: 21 en 22 september
  • Timing: van ongeveer 8:30 tot 17:00
  • Locatie: Boom (Theorie) en Ruisbroek-Klein Brabantse schietclub (Praktijk)

De tweedaagse opleiding geeft een inzicht in alle praktische en theoretische takken van de boogjacht en wordt afgesloten met zowel een praktische als theoretische (multiple choice) test. De praktische proef bestaat erin om met jachtboog en jachtpijlen (voorzien van jachtpunten) 5 lethale zones te raken van de 6 afgebeelde wildsoorten op afstanden tussen 5 en 25m.
Om met boogjacht te beginnen is dit zowel voor jager als boogschutter het ideale startpunt. Ook voor de reeds ervaren boogjager bevat deze opleiding een groot deel interresante informatie en daarenboven wordt dit diploma in verschillende landen erkend.
Niet enkel het schieten, maar ook wildbeheer, verantwoordelijkheid en veiligheid, jachtpijlen en jachtbogen, het goed voorbereiden van een jacht, jachttechnieken zoals o.a. het besluipen van wild, anatomie van wilde dieren, het nazoeken, het schieten vanuit een treestand, het (over)leven in open lucht enz. komen ruim aan bod komen.
Meer informatie over deze internationaal erkende IBEP opleiding kan U vinden op de website van website van de National Bowhunting Education Foundation (NBEF).
Achtergrond info rond Boogjacht op onze eigen pagina – Jachtechnieken – Boogjacht.
En graag staan de leden van de boogjachtfederatie, ook ter beschikking om U alle informatie te verschaffen over de jacht met pijl en boog.
Frank Siedentopf – Stefaan Rotthier – Luc Krols – Jan Morias

Bowhunter-es

Boogjacht

 

Laat een reactie achter