fbpx Skip to main content
search
Funny

Asperges en … Jacht

By september 27, 2012No Comments

Gisteren een toch wel zeer bizar bericht rond asperges en jacht op de site van deredactie.be.
Wij dachten bij de titel “Asperges en Jacht” van het betreffende artikel eerst aan de overheerlijke soep of het gerecht met wat ei of zalm dat geserveerd wordt op de middag of ’s avonds bij het jachtdiner. En dan alleen nog bij de wat chiquere aangelegenheden.
Maar hier blijkt het te gaan over het feit dat een plaatselijke notabele uit Puurs zich zorgen maakt dat goede Aspergegrond opgekocht wordt door rijke industriëlen om er dan een Jachtgebied van te maken ?

Asperges uit Puurs waren ooit wereldvermaard. Vooral in het gehucht Kalfort werden ze in groten getale gekweekt. “Tot in Parijs sprak men van “asperges de Kalfort”,” zegt Wim Servaes met enige trots. “De kweek ging helaas ten onder aan een hoge belastingdruk. De grote telers gaven er een na een de brui aan. Vandaag zijn er nog maar een handvol over.” De gevolgen voor het lokale landschap laten zich raden: “Steeds meer grond wordt opgekocht door rijke industriëlen. Ze maken er een jachtgebied van of ze planten de velden vol met maïs.”

Graag horen we een jager uit de streek om te weten wat er dan wel bijzonder is aan Aspergegrond. Meer hazen, snellere patrijzen, “high flying” fazanten ?
Het volledige bericht op de site van deredactie.

Asperges (Witte en Groene)

Laat een reactie achter