fbpx Skip to main content
search

Reelende en Coquille met sesamsaus

 

AANTAL PERSONEN: 4

 

TOTALE BEREIDINGSTIJD : 25

 

BENODIGDHEDEN IN DE KEUKEN / BBQ:

  • Steelpan
  • Vleestang
  • Eetlepel
  • Kom
  • keukenweegschaal

 

INGREDIENTEN 4 PERSONEN:

  • 800 gram reelende
  • 16 schone coquilles
  • Zeekraal
  • Sesamzaad
  • Grove zwarte peper
  • Fleur de Sel (deze geeft een extra knappertje)
  • Radijs
  • Olijf of zonnebloem olie
  • Sesam olie

sesamsaus:

  • 300 gram sesampasta
  • 2 EL gram honing
  • 70 gram sesamolie
  • 4 el citroensap
  • ½ el zout

 

BEREIDING:

  • Snij de radijs in dunne plakjes
  • Bak de sesamzaadjes in een droge pan
  • Meng de ingrediënten van de sesamsaus door elkaar met de lepel in de kom

LENDE:

  • Zorg dat je BBQ goed heet is.
  • Smeer het rooster in met lichte olie (deze kan goed heet worden zonder dat het gaat walmen)
  • Schroei de lende aan beide zijden snel dicht
  • Braad aan beide kanten voor ongeveer 3 minuten per kant

Er zit heel weinig vocht in wild dus het duurt veel langer dan ander vlees voordat de temperatuur de kern heeft bereikt

  • Leg de lende weg, ingewikkeld in aluminium folie zodat deze kan rusten, peper en zout de lende dan ook

COQUILLES:

Dit kan tegelijk met de lende

  • Verhit de braad pan met sesamolie totdat deze goed heet is
  • Bak je coquilles goudbruin op beide platte zijde, voor 3 minuten regelmatig omdraaien
  • Besprenkel ze dan met de Fleur de sel

 

 

Je kan dit gerecht ook halveren en er een voorgerecht van maken