fbpx Skip to main content
search

Hoevedieren hebben niets met Jacht te maken. Maar er zijn wel raakpunten bij deze Bioboer Nils Müller, die zijn koeien schiet in de weide met de kogel, voornamelijk voor de kwaliteit van het vlees.
Reden voor de betere kwaliteit is volgens de Biboer en de slachter:

  • Minder stress door transport naar vreemde omgeving (slachthuis)
  • Het dier blijft tot op het einde binnen zijn groep en de gekende omgeving
  • Een direct verwerking, binnen het uur, in een mobiele unit

Specifiek wordt het dier geschoten, frontaal in de kop, met een klein kaliber kogel (.22).

3 Comments

  • 44r schreef:

    Hij gebruikt blijkbaar wel een .22 WMR (.22 Magnum) en dat de knal nogal gedempt is, zal waarschijnlijk aan de wijde omgeving liggen. En er zal wel een perfect logische verklaring voor zijn dat men ginds met een .22 probleemloos een koe doodt en dat we in ons gewest dat zelfs niet mogen gebruiken voor een konijn, duif of kraai… het zou toch nogal belachelijk zijn wanneer de .22 LR destijds alleen verboden werd omdat een (oud-)bestuurslid van HVV dit een “stropersgeweerke” vond? Niet vergeten dat ‘m hierdoor de meeste jagers na hem de mogelijkheid heeft ontnemen om op een goedkope manier de schietvaardigheid op pijl te houden. En denk nu maar eens hoe een jager-in-opleiding zonder sportschutterslicentie zich moet oefenen… waar mag hij/zij gaan en hoeveel kost hem/haar dat?

  • 44r schreef:

    en nog bijkomend: het verdient een dikke pluim dat die boer dit laat filmen. De eenvoud en rust die dit uitstraalt staat waarschijnlijk in schril contrast met de manier waarop het hier in Vlaanderen gebeurt wanneer een koe of stier er in slaagt om in’t slachthuis te ontsnappen. Dikwijls moet dan de politie achter zo’n dol beest aan. Ik heb hiervan nog nooit een filmpje gezien, maar als men sommige verhalen mag geloven, is onze politie toch wel minder goed voorbereid om zo’n dol beest vol stres “terug naar het slachthuis te begeleiden…”

Laat een reactie achter