fbpx Skip to main content
search

Voor jullie nu gaan denken dat we de vrienden van Vogelbescherming Vlaanderen nu als toffe vrienden gaan beschouwen, het betreft hier Vogelbescherming in Nederland.
Of althans volgens volgend artikel – Gelderland

Vogelbescherming Gelderland

Vogelbescherming Gelderland

 

5 Comments

  • Fousek schreef:

    Hallo
    Als ik dit zo lees zijn de vogelbeschermers in Nederland stilaan uit hun sprookjes droom aan het ontwaken, of zou het misschien kunnen dat de vogelbeschermers zelf het slachtoffer geworden van zijn hun goede vriend de vos .
    Ik stel mij de vraag hoe lang het gaat duren voor in Vlaanderen de vogelbeschermers en Mr Rodts uit hun droom ontwaken en eindelijk zullen beseffen dat hun goede vriend de vos hun al jaren voor de gek houd.
    Het is namelijk zo dat volgens hun de vos enkel muizen eet (wij weten wel beter)
    Ik heb zelf een uitspraak gehoord van een vogelbeschermer dat de vos geen grondbroeders , eieren of kuikens eet.
    Iedereen is volgens de vogelbeschermers de oorzaak van het sterk verminderen van de grondbroeders de jagers, landbouw, de wandelaars enz ,die zijn er met zen allen de schuld van dat deze vogels stilaan verdwijnen.
    De Vossen moeten beschermd worden wand dat zijn hun vrienden die samen met vogelbescherming Vlaanderen er voor zorgen dat de grondbroeders kunnen voortbestaan natuurlijke selectie ( als we hun woorden moeten geloven)
    Ik hoop dat vogelbescherming Vlaanderen eens bij de Nederlandse buren gaat kijken wat daar mis is dan komen ze misschien tot het besluit dat de Vos toch wel mee aan de oorzaak ligt van het verdwijnen van de grondbroeders en andere diersoorten.
    Ik kan hieruit maar één ding afleiden de vos heeft geen natuurlijke vijand en zorgt stilaan voor een over populatie als er aan deze situatie niets veranderd zullen de vogelbeschermers in Vlaanderen tot het besluit komen dat hun vriend de Vos wel degelijk mede verantwoordelijk is voor het verdwijnen van de grondbroeders.
    Ik hoop dat Mr Rodts snel gaat inzien dat de jagers nodig zijn om de populatie van de vos binnen de perken te houden dit zal ertoe bijdragen dat de grondbroeders en andere dieren ook een kans krijgen om voort te bestaan .
    Dus Mr Rodts en vogelbeschermers stap uit Uw droom wordt wakker voor het te laat is en werk samen met de jagers om de natuur te beschermen in plaats van uw subsidie te gebruiken om te prosessen tegen de jagers met als gevolg het afbreken en kapot maken van de natuur en de diersoorten die daarin leven

  • Bijzondere Veldwachter schreef:

    Het is niet de fout van VBV maar van de Vlaamse Overheid die onbekwaam is en maar luistert naar VBV. Indien de Overheid een nul vossen beleid invoert dan is gauw dat probleem opgelost.
    Ook moet de Vlaamse Overheid de afspraken laten uitvoeren die afgesproken zijn tussen Overheid en Natuurpunt, waar het mogelijk is de jacht in de bossen toelaten, daar zitten de broedhaarden van de vossen,de Overheid gaat op verschillende punten in de fout en keren de rug naar de jager toe. Laat bijvoorbeeld bij nacht de Bijzondere Veldwachters alleen de vos bejagen met nachtkijkers op 2 jaar tijd zijn ze allemaal verdwenen en zullen de grondbroeders terug tot leven komen.

  • Alois Mondelaers schreef:

    Het is mischien beter als Jan Rodts van statuut als vogel beschermer naar vossen beschermer verandert maar ja we weten alle maal dat hij samen met natuurpunt de jacht wil afschaffen !! wordt het niet hoog tijd dat men de subsidies die deze instanties krijgen
    van onze regering (lees belasting betaler )gaan gebruiken om de schadelijders te vergoeden !!!

  • Freddy schreef:

    Hopelijk komen er na dit artikel van onze noorderburen nieuwe maatregelen voor het bejagen van de vos; Als het zo doorgaat zullen mijn kinderen nooit nog een grondbroeder zien of het is uit de boekjes.
    Ik ben zelf jager en visser en was vorig jaar getuige van hoe driest de vos te werk gaat.
    Op een avond in juni zat ik te vissen te midden de velden toen ik plots aan de overkant
    in het weiland een vos heen en weer zag lopen. Een kievit scheerde meermaals over zijn rug om zijn nest te beschermen maar tevergeefs,eens het nest gevonden nam hij alle kuikens in zijn muil en weg was hij onder luid kabaal van de ouders.
    Men moet ook de jagers toelating geven om onder bepaalde voorwaarden te mogen jagen in natuurgebieden.De zijn immers de habitats voor de meeste vossen en predatoren,daar zijn ze gerust gelaten.Doet men dit niet dan is het dweilen met de kraan open.
    Ik woon zelf tegen een natuurgebied en ’s nachts komen de vossen je jachtrevier plunderen.
    Ik hou de moed erin en hoop op oplossingen.

  • van peteghem marc schreef:

    van de week werd ik weer eens aangeklampt door een inwoner van mijn gemeente,
    zeg Marc, wanneer ga je nu eindelijk eens die vossen bejagen hier in de gemeente
    die weide hiervoor mijn woning ligt weeral vol met pluimen van eenden en
    gansen ….sorry maar dan ben ik niet voor bevoegd, je moet met je klachten
    naar de bevoegde instanties gaan, wie dat ook zij ……
    een lid van natuurpunt kwam mij van de namiddag lastig vallen toen ik een
    jachthond aan het trainen was, wou van alle informatie ……
    ik heb nog nooit een lid van natuurpunt lastig gevallen…..

Laat een reactie achter