fbpx Skip to main content
search

Een paar maanden geleden een ware hetse rond Cecil. Direct natuurlijk een jachtverbod in Zimbabwe.
En nu reeds hiervan het resultaat, de populatie is onhoudbaar geworden en er moeten er nu een 200-tal geschoten worden.
Het volledige artikel – The Cecil effect

Cecil - 200 leeuwen te gaan

Cecil – 200 leeuwen te gaan

2 Comments

  • Tim schreef:

    Hoe doen jullie dit? Onvoorstelbaar! MOET 200 geschoten worden?! Uiteraard niet, het is niet omdat er 5000.000.000 mensen te veel zijn dat je ze ook moet neerschieten? Hoe berekenen jullie dit? Is het dan echt zo’n steek in de hersenen die zegt ’te veel’ terwijl je zelf niet naar je eigen nest kijkt met te veel kinderen? Die onwetendheid gaat er bij mij niet in hoe blind en ego een mens kan zijn.

  • 44r schreef:

    iedereen heeft wel ergens recht op zijn eigen overtuiging. Mijn moeder-zaliger zei ooit: “Woorden wekken, voorbeelden trekken!” Dus Tim, wanneer je echt overtuigd bent van jouw standpunt dan kan je daar echt wel iets aan doen zonder anderen met de vinger te wijzen noch te benadelen… maar dit vereist natuurlijk wel een heel andere soort moed… waarbij ik je niet wil aanzetten om domme dingen te doen, maar eerder wel eens wil wijzen dat wat nadenken alvorens te spreken toch soms echt wel zin heeft.
    En om op jouw vraag terug te komen: wanneer er hier in’t Vlaams gedeelte 2 vossen voorkomen op een (kleinwild-) jacht van 500 ha, dan zijn die welkom en de natuur zal die wel kunnen voeden en iedereen kan hiermee leven. Wanneer echter op datzelfde jachtveld 100 vossen voorkomen, dan betekent dit het einde van ALLE grondbroeders en tuinen met kippen, eenden en kalkoenen. Doch de kans is klein dat deze vos nadat zijn normale prooidieren zijn verdwenen, zich aan de mens gaat wagen. Een leeuw is echter ietsje groter… ga jij ze voederen en zo ja: hoe ga je dit bekostigen? Want daarnaast moet je natuurlijk ook nog de plaatselijke bevolking gaan voeden gezien jouw troeteldieren al weg zijn met de normale bron van proteïnen… en nog veel belangrijker: als deze leeuw voor de plaatselijke bevolking geen bron van inkomsten meer vormt (een beetje leeuwtrofee kost jou al vlug een kleine 30 000 €), hoe lang gaan ze dan door deze plaatselijke bevolking nog gedoogd worden? Want die leeuw vormt dan wel een directe concurrent voor hun eigen voedselvoorziening en je weet toch dat in de natuur nog steeds de wet van de sterkste telt?

Laat een reactie achter