fbpx Skip to main content
search

En wij maar denken dat jagen enkel geld kost.
Europarlementslid Annie Schreijer heeft een voorstel ingediend zodanig dat “Wildbeheerders zoals jagers moeten subsidie krijgen voor hun werk in de natuur.”
En ze ziet ook de scheve situatie in tegenover de Natuurverenigingn: “De wildbeheereenheden zorgen voor een goede balans in de natuur”, volgens Schreijer. “Maar het is lastig dat ze nog steeds vrijwilligers zijn. Zo staan ze op achterstand bij overleg met de provinciale overheid en gesubsidieerde natuurverenigingen.”
Het voorstel werd ingebracht in een rapport van het Vlaamse Europarlementslid Mark Demesmaeker (N-VA), dat gaat over ‘de tussentijdse evaluatie van de biodiversiteitsstrategie van de EU’
– Volledig rapport – De tussentijdse evaluatie van de biodiversiteitsstrategie van de EU
 

Jagers moeten subsidie krijgen

Jagers moeten subsidie krijgen

3 Comments

  • gerben schreef:

    Eindelijk dat eens iemand inziet dat jagen niet alleen maar schieten is maar ook aan natuurbeheer doen
    Ikzelf ben absoluut tegen commerciële jachten
    Doe zo voort
    Mvg gerben

    • pijlstaart schreef:

      Blijkbaar beseffen jullie niet dat het krijgen van subsidie alleen maar negatief inwerkt , daar dit voor de overheid “het” instrument is om nog meer greep te krijgen op ons doen en laten in het veld.Het zou maar enkel een pak administratie meebrengen om er een kruimel voor in de plaats te krijgen.

  • stroperke schreef:

    het zou gaan tijd worden dat wdelijk de erkenning krijgen die we verdienen. dat ze de subsidies van natuurpunt maar aan ons geven .

Laat een reactie achter