fbpx Skip to main content
search

In Nederland is er een uitzetverbod voor Herpopulatie.
Een onderzoek voor een Masterscriptie toont nu aan dat dit nefaste gevolgen heeft voor de biodiversiteit.
De vergelijking loopt tussen Nederland, met een verbod sinds 2000, en het Verenigd Koninkrijk, met een jaarlijkse herpopulatie van 35 miljoen fazanten en patrijzen.
En wat blijkt, voor landelijke omgevingen met Herpopulatie:

  • verhoogde biodivesiteit
  • sterke drijfveer voor habitatoptimalisatie
  • meer wildakkers
  • opbouw van specialistische kennis voor de betreffende soorten, en andere
  • meer betaalde arbeid in de jachtrevieren

Als bijlage het volledige artikel – Effecten van het Uitzetverbod van vogels voor de Jacht

Effect Uitzetverbod

Effect Uitzetverbod

2 Comments

  • Jeroen schreef:

    Hier mee moet de HVV nu ook eens mee naar de minister lopen. En natuurpunt, anb, vogelbescherming…. En nu hun mening eens vragen hier over. Want het zijn toch ook zij die staan voor de biodiversiteit en het beschermen van onze habitat. Dit was nu eens allemaal betaald en beheerd met geld van uit de privé. Dat kunnen die mannen toch niet zeggen. Nog een mooi voorbeeld is de watersnip. De populatie is afgenomen na het jacht verbod. Vroeger betaalden jagers landbouwers voor het vernatten van hun weilanden om dan een paar keer te kunnen jagen. Dit word nu niet meer gedaan met grote problemen voor onze watervogels. De natuur kan gewoon niet zonder jacht.

  • Bijzondere Veldwachter schreef:

    Laat mensen (boeren-jagers-jachtwachters) de buitengebieden beheren zoals het moet, maar geen mensen die denken dat zij het met het op papier zetten de natuur verbeteren. Men spreekt altijd dat de jacht heden geen meer waarden heeft voor de bevolking, Er bestaat een gelijkaardige studie in Frankrijk en daar kan je lezen hoeveel arbeid uren – personeel die tewerk worden gesteld zowel in bosbeheer- jachtwachters –
    kwekerijen – landbouw enz. het gaat over miljarden euro die naar de schatkist vloeien dit allemaal door de jacht.
    Onze Overheid moet gewoon het Benelux-verdrag van 2008 toepassen, daarin staat dat de Overheid in het belang van de natuur maatregels mogen nemen, dus als morgen de Vlaamse Overheid beslist dat de Vlaamse jagers fazanten en patrijzen mogen uitzetten kan niemand deze maatregel aanvechten, zelfs VBV niet.
    Waar in de wereld alleen Nederlands gepraat word is het uitzetten van wild verboden, dus dit is een doordenkertje, is dat democratie?

Laat een reactie achter