fbpx Skip to main content
search

Vogelbescherming Vlaanderen lacht.
Onderstaande video publiceerden ze op hun Facebook pagina.
Benieuwd hoe de Arrondissementscommissarissen hier ook kunnen mee lachen.
Ze starten rechtszaken tegen hun grootste geldverschaffer en nu maken ze ook nog filmkes met ons belastingsgeld.

9 Comments

  • BlaserF3 schreef:

    Uiterst vreemde reactie volgens mij, tenzij ze met hun eigen stommiteiten kunnen lachen …
    Als je hun nieuwe webstekje “schietinactie.be” bekijkt, dan zie je dat er op de totale Vlaamse bevolking van ongeveer 7.500.000 inwoners reeds de volle 180 mensen gereageerd hebben. Dit maakt amper een schamele 0.002% uit. Een prachtresultaat, na de massale campagnes en paginagrote affiches in allerhande media. Proficiat jongens … doe zo voort. Ik betaal hier met plezier nog wat meer belastingen voor.

    • waidman schreef:

      Inderdaad lijkt de “Schietinactie”van VBV een schot in het water.180 burgers van percelen waar een woning op staat ( kan ook een gezamenlijke actie zijn van een woonwijk ergens in Vlaanderen) hebben schijnbaar opdracht gegeven aan VBV om de toestand te regulariseren.
      Het is namelijk zo dat eigenaars van grotere percelen (velden-weilanden en bossen) zich terdege bewust zijn dat zij zelf instaan voor de wildschade en dus niet in die val trappen.Bijkomend zijn deze landbouwgronden meestal verpacht aan landbouwers die dan de schade zullen verhalen op de eigenaar.Die eigenaars zijn niet gek he !
      Conclusie : Laat die idioten van VBV maar prutsen, het lachen zal ze wel vergaan !

  • Peter S. schreef:

    Ik heb in al mijn naïviteit altijd gedacht dat “Groenen”; vogelbescherming en jagers allemaal natuurliefhebbers zouden zijn. Blijkbaar denken sommige groeperingen dat ze zich populairder maken als ze zich tegen de jagers/jacht keren… een spijtige zaak.
    Misschien ligt de oorzaak wel bij het amateurisme van het bestuur. Iedereen waant zich plots deskundig en grijpt elke punt en komma aan om “de jagers” het leven zuur te maken. Populisme viert hoogtij.
    De groeperingen heten niet voor niets “belangen”groepen. Als het maar geen “eigenbelang” wordt op termijn.

  • pijlstaart schreef:

    Denk dat er werkelijk foute mensen aan ’t bestuur zitten bij vogelbescherming, niet normaal.

  • Bijzondere Veldwachter schreef:

    En zij vertellen ook altijd leugens, lees maar op hun website, dan zegt hun Directeur dat bij stemming alleen de jagerij bijval had van Liberalen en dat de andere partijen tegen de jacht gestemd hebben, maar daar heeft geen stemming plaats gehad want iedereen is het afgebold wanneer de voorzitsters iedereen bedankte voor hun aanwezigheid.
    Als ik minister van leefmilieu moest zijn, moesten de 4 partijen, VBV – Boerenbond- Natuurpunt en HVV op mijn bureel komen en zou ik het hun eens goed zeggen, dat men moet stoppen met het verkopen van laster en met haat te zaaien, en zeker het stoppen van klachten en rechtbank zaken, dit is geen democratie meer.

  • Bijzondere Veldwachter schreef:

    Maar over dit artikel spreekt men niet tijdens de hoorzitting van 9/6/2015 en dit is toch belangrijk omweten. Men tekent op uw jachtplan nu enkele percelen uit dus jachtverboden. Maar tijdens een jachtdag word er een bejaagbaar dier gekwest en zoekt zijn toevlucht tot dit perceel waar geen jacht is toegelaten, in het verleden mocht men op zulke percelen nazoek doen ongeacht of je het jachtrecht bezat, en wat is nu de regel van toepassing? geen enkele heeft daaraan gedacht om dat toe te lichten.
    Wat is het antwoord hier op.

    • Hunting schreef:

      Denkelijk blijft de nazoek zoals Artikel 10 van het Jachtdecreet bestaan.
      Het feit dat honden over andermans erf lopen bij het vervolgen van grof wild of ander wild dat op het eigendom of het jachtrecht van hun meester respectievelijk werd opgejaagd of aangeschoten, wordt geacht niet onder toepassing te vallen van dit artikel noch van artikel 7, behoudens de burgerlijke rechtsvordering in geval van schade.

      • Bijzondere Veldwachter schreef:

        Zou je dat ook eens aan Mr Rodts willen melden, en vriendelijk vragen of hij dit ook eens op de Website van VBV kenbaar maakt aan zijn leden die nu hoog van toren blazen om iedereen maar aan te vallen en haat te zaaien, want het je kan je maar overkomen dat een soort wild bij zulke persoon in zijn tuin beland.
        Ruzie -politie en alle verdere moeilijkheden die genomen worden door de Arrondissementscommissaris, jachtverlof ontnomen worden enz. leg het maar aan de politie uit die er geen snars van begrijpen, binnen afzienbare tijd lopen jagers met hun Laptop op de rug door de bossen en velden. Een weitas bestaat niet meer nu is het een weilaptoptas.
        De grootste schuldige in deze materie is de laksheid van de Belgische en de Vlaamse Overheid, zich eigen zondigen tegen het Benelux Verdrag van 1957, en later vakkundig ontleed door VBV.

  • canardouze schreef:

    Dit filmpje is al eens opgedoken met een andere tekst-even grappig
    Ik ken geen mond spaans, maar er zal wel een lezer zijn die dit kan vertalen.
    Men zal dan merken dat dit een heel andere dimensie krijgt
    Indien men zich als jager, en zo zijn er velen, zich corect gedragen zijn er geen problemen.
    VBV is inderdaad een belangengroep en ik vraag me soms af welk belang ze dienen.

Laat een reactie achter