fbpx Skip to main content
search

Als Vogelbescherming Vlaanderen en bij uitbreiding ook Natuurpunt alle middelen gebruikt om de Jagers het moeilijk te maken, dan wij ook.
Onderaan perstekst gestuurd door HVV waar het aankondigt een klacht in te dienen tegen Vogelbescherming wegens Intimidatie.

HVV - Vogelbescherming

5 Comments

  • ErikA schreef:

    De haat van Vogelbescherming tegen jagers is groter dan hun liefde voor vogels. Hoog tijd dat dat verandert! Jagers zorgen ervoor dat er meer vogels zijn, vooral de zeldzamere grondbroeders. Vogelbescherming houdt van vossen en andere predatoren waardoor er steeds minder grondbroeders zijn. Waarom zijn ze voor vossen? Omdat jagers tegen zijn. Pestgedrag.

  • waidman schreef:

    Het loopt steeds verder uit de hand met VBV, Het wordt hoogtijd dat deze jachthaters, uit eigen financieel belang de bevolking opruien en aansporen klachten in te dienen tegen de jagerij, hun subsidies worden afgenomen.Hetgeen zij niet zeggen aan hun brave niets vermoedende “meelopers” is dat wanneer een jachtrecht niet meer wordt toegestaan door de eigenaar, deze zelf opdraait voor de wildschade. Het zal je maar overkomen dat de landbouwer een schadeclaim indient voor zijn landbouwgewassen, omdat de jacht verboden is door de eigenaar. Met de oprukkende wilde zwijnen in Limburg, kan het kostenplaatje gevoelig oplopen.
    Doch daarover zwijgt VBV in alle talen, de “meelopers” zullen het dan ook zelf moeten ophoesten !

  • Bijzondere Veldwachter schreef:

    Het grootste probleem is dat de parlementsleden geen voeling hebben met de jagerij, zij worden door VBV voorgelogen en dat geloven ze voor 100% wat die verteld.
    Geen enkel commissielid vraagt nu niet eens, maar waarom gaat de stand achteruit van de patrijs want ik lees in studies dat dat voor 62 % door de predators komt zoals -vos – marter en de krom en rechtbekken. Dan zou hij wel over zijn tong struikelen en kleur bekennen, nu gaat het maar verder met de woorden afschaffen en meer beperkingen.
    Ik bezit een privé weg waar jaarlijks 3000 wandelaars en mountain bikers door komen, ik heb nog nooit een vraag gekregen van die organisaties, is dat dan beleefdheid tonen,maar de eigenaar jager zal toch niks zeggen. Hoeveel van die 3000 zijn er misschien lid van VBV – Natuurpunt?

  • Jachtwachter schreef:

    Vogelbescherming kan niet reageren door te stellen dat zij dit niet doelbewust doen. Inderdaad -ik heb het reeds verschillende malen geschreven- hun statuten artikel drie c. stellen het verbod van de volledige jacht in Vlaanderen als belangrijkste doelstelling. Het werd eens tijd dat HVV actief werd. Proficiat aan de nieuwe ploeg. Buiten een magazine wordt er ook effectief gewerkt aan de belangen van de jagerij en het ziet er naar uit dat deze ploeg andere werkmethodes toepast t.t.z., niet alleen het mooie imago, maar ook de efficientie.

  • Bijzondere Veldwachter schreef:

    Jachtwachter, het kalf is allang verdronken, en het slechtste dat ons overkomen is, is in 1957 gebeurd, de oprichting van het Benelux-Verdrag, er waren aanpassingen voorzien maar de Belgische / later de Vlaamse Overheid hebben nooit daar iets aan gedaan.
    Als je dan het Benelux-Verdrag leest, ja dan gaat men volledig in de fout als jager en word je aangevallen door VBV die ook dit Verdrag hebben ondertekend en nu alles uit de hoek zoeken om maar in de aanval te gaan. BV. het uitzetten van fazanten, kon wettelijk indien de Belgische Overheid of Vlaanderen een wijziging had gevraagd, zoals denkelijk Minister Hapart heeft gedaan voor onze Waalse vrienden.
    Maar de Vlaamse Overheid heeft maar zelf eigen wetjes gemaakt die niet comform zijn met het Verdrag, ja zet maar fazanten uit, hoeveel, doe maar als je maar kan knallen, later, nu in een ren in het bos zonder net op enz….dit is maar wat aan modderen, met misschien een goede bedoeling, maar niet naar de zin van VBV.
    Ze hebben vandaag een mooi filmke op Youtube gezet , hoe men in Vlaanderen een jachtplan indiend, het is lachen met de jager maar ook met de arrondissementscommissaris. Als ik commissaris was had hij wel een brief in zijn bus, dat dit echt de spot drijven is met een openbare ambtenaar.

Laat een reactie achter