fbpx Skip to main content
search

Effectief, Vogelbescherming is pro fazantenjacht. Althans de Britse Vogelbescherming RSPB.
En RSPB is niet van de minste met 1 miljoen leden en 1.300 medewerkers.
In een persbericht vorige week schreef een van hun directeuren over de Jacht als “zeer positief” en “goed voor de natuur”.
Ze blijven daar wel tegen sommige (foute) jachtpraktijken zoals het verdelgen van roofvogels, maar zien wel het nut in van de Jacht als natuurbeheerder. De natuur heeft alle vrienden nodig, en zeker deze die investeren in het beheren van natuurelementen. Ook als dit betekent het kweken, uitzetten en bejagen van fazanten of patrijzen.
Deze Pheasant Shoots, in de UK, beheren 7.000 hectare hagen en kleine natuurelementen en 100.000 hectare aan bossen. Van de ongeveer 50 miljoen uitgezette vogels blijven er na het seizoen een respectabel deel over in het jachtrevier. Maar vooral ook de andere soorten en dan vooral de grondbroeders varen er wel bij. Dit dan hoofdzakelijk door het bestrijden van de Vos en de Rechtbekken.
Wie durft het aan deze stelling eens voor te leggen aan onze Vogelbescherming ?
 

RSPB - Shooting

RSPB – Shooting

One Comment

  • Bijzondere Veldwachter schreef:

    Ik denk dat wij als jagers dit niet moeten voorleggen aan VBV, dat is het werk van HVV.
    Ik denk en vermoed dat bij de Benelux Rechtbank verkeerde besluiten zijn ingediend door de Vlaamse Overheid. In het verdrag staat dat er geen enkel wild mag uitgezet worden, maar dat elk land of gewest daar veranderingen kan voor aanvragen, wanneer dit echt zou plaats gehad hebben kon VBV geen eis indienen want dan had de rechtbank moeten besluiten, eis ongegrond en was het uitzetten van fazanten wettelijk toegelaten geweest. Denkt maar eens wat de minister Happart zal gedaan hebben voor Walonië, daar is het wettelijk toegelaten, en nog nooit is er van de Frantalige vogelbescherming die eis ingediend.
    Wie zijn nu de apen??? Vergeet niet dat dit allemaal gebeurt is ten tijden dat Vera Dua minister van leefmilieu was en zij zeker die vraag niet zal gesteld hebben aan de Benelux Ministers. De enige mogelijkheid is dat de Vlaamse Overheid aan de rechtbank vraagt om het arrest te vernietigen, daar er echt procedure fouten zijn gebeurt en het niet comform is binnen de Belgische landsgrenzen.

Laat een reactie achter