fbpx Skip to main content
search

We hadden het er reeds over vorig jaar en het jaar ervoor en nu terug.
Het onwaarschijnlijke slecht beheer van de Oostvaardersplassen.
Hieronder een artikel met de mening van Dierenartsen. Toch nog steeds een eerbiedwaardige beroepsgroep die het goed voor heeft met dieren en een correct standpunt weet in te nemen ten opzichte van de Jacht.
 

Dierenartsen - Oostvaardersplassen

Dierenartsen – Oostvaardersplassen

3 Comments

  • Wouter Mareels schreef:

    Op 12/03/2015 verscheen volgend bericht:
    In het moerasgebied en de grazige vlakten met de kuddes blijft het vroeg-reactief beheer van toepassing. Dit houdt in dat er door deskundigen een inschatting wordt gemaakt of het dier de winter zal overleven. Als de indruk negatief is, dan wordt ingegrepen om zo onnodig lijden te voorkomen.
    In Het Hollandse Hout, Oostvaardersveld en het Kotterbos gaat het beheer anders worden. In deze bosrijke delen wordt een evenwicht gezocht tussen verschillende functies; (…) verdrijven, en/of uitvangen van dieren en eventueel beheer gericht op aantallen.
    (http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2015/03/12/toekomst-oostvaardersplassen-beheer-op-maat-meer-vogels-en-bron-voor-kennis.html).
    Gezien ze spreken over ingrijpen wanneer ze menen dat het dier vermoedelijk de winter niet zal ooverlevenom onnodig lijden te voorkomen en beheer gericht op aantallen is er misschien wel een mogelijkheid dat er beheer door afschot gaat plaatsvinden. Benieuwd aan wie dit uitbesteed gaat worden.

  • Flip schreef:

    Dit is een concentratie kamp voor Edelherten, Konikpaarden en Heckrunderen onder het motto van quasie wetenschappelijk onderzoek, waarvan het eindresultaat nu al op de achterkant van een lucifersdoosje kan worden samengevat en Jan Griekspoor Dr. Mengele speelt.
    De grazers zullen winnen ten koste van de browsers en de intermediate feeders. Reeën zijn al volledig verdwenen.
    Ook hier geldt niet “Wir haben es nicht gewusst”

  • Paul Van Bruystegem schreef:

    De jager zou zoiets eens moeten doen, dan stond de wereldpers aan onze deur. En dat georganiseerd door de heren die met het vingertje omhoog de anderen berispen. Moesten mijn voorouders terug komen en moest ik hen zeggen dat dit mijn beheer was dan kreeg ik zonder aarzelen een dik pak slaag. En waar is de stem van de dierenrechten organisaties, van de Politie, van de mensen van de politiek, de media die het kleinste mogelijk vergrijp van de jager dik in de verf zetten. Waar is de stem van de wandelaar met loslopende honden die zoveel kritiek op de jager wildbeheerder hebben. Allen kijken de andere kant op. Ik denk dat er genoeg proeven zijn geweest met dieren in ommuurde terreinen waar dezen aan hun lot werden overgelaten. men kan gemakkelijker verwaarloosde dieren onderzoeken.
    Het is niet alleen een martelkamp voor dieren waarin dubieus onderzoek wordt verricht het is een schandaal voor de mensheid en de belastingbetaler. De schepper die zijn aangeboden biologische producten op die manier op de vuilhoop ziet belanden zal de keikoppen die zoiets mogelijk maken straffen.
    Voorstel: in ieder gebied ook in de zo gezegde natuurgebieden moet aan fauna beheer worden gedaan. Graag wil ik aan een natuurwet herinneren die het volgend zegt: Hij die in de natuur niets doet wiegt deze in een diepe slaap. Hij die werkt in de natuur wordt ruimschoots beloond. Hij die overdrijft of de natuur laat verloederen wordt gestraft.

Laat een reactie achter