fbpx Skip to main content
search

De jachtrechten van het Hulstlobos (ong. 75 ha), gelegen te Beernem, in eigendom van De Watergroep en beheerd door het Agentschap voor Natuur en Bos, worden voor 9 jaar verpacht, ingaand op 1 juli 2015 om te eindigen op 30 juni 2024.
De inschrijvingen moeten aangetekend, onder dubbele omslag, de binnenste met het opschrift “Inschrijving jachtverpachting Hulstlo op di 28/10/2014”, gezonden worden aan het Agentschap voor Natuur en Bos te Brugge waarbij ze ten laatste op maandag 27/10/2014 vóór 12 uur moeten aankomen.
De biedingen worden geopend op di 28/10/2014 om 14 uur in de kantoren van het Agentschap voor Natuur en Bos te Brugge.
Na contactname met het ANB, en de comments op de site volgende bijkomende info

  • Zittend Jager: er is geen zittend Jager
  • WBE: het gebied is gelegen in de begrenzing van de WBE Drie Koningen
  • Omgeving: er zijn 2 aanpalende jachtrevieren. De gronden rond een aanpalende hoeve zijn niet ingekleurd op het jachtplan van de WBE
    (De niet ingekleurde gronden op het wbe jachtplan rond die aanpalende hoeve zijn in handen van een onafhankelijke jager – cfr comment Rocks)
  • Jachtomgeving: het gebied bestaat uit ongeveer 75% bos en 25% natuurgrasland
  • Het is verboden om met staalhagel in het bos of in de richting van de bomen te schieten
  • Reeafschot: op heden is er geen jacht in Hulstlobos en dus ook geen afschot
  • WBE afschot: de WBE Drie Koningen kreeg dit jaar een afschot van 15 geiten, 15 bokken en 20 kitsen
  • Jachtrechthouder: het is ook gewenst dat de jachtrechthouder zelf actief en volledig gebruik maakt van zijn jachtrecht en dus niet alleen een tussenpersoon is voor genodigden.
  • Jachtverlof: Het bezit van het jachtverlof is ook een garantie dat de jager voldoet aan de voorwaarden die dit bezit met zich meebrengt (geslaagd in theoretisch en praktisch jachtexamen, …)
  • Jachttypes: de (valken)jacht zonder jachtverlof kan volgens ons geen garanties bieden om aan alle plichten te voldoen

 

Practicals

 
 

Bijlage beheeroverdracht Hulstlobos

Hulstlobos

2 Comments

  • 44r schreef:

    Krijg ik nu de indruk dat ANB tot hetzelfde besluit is gekomen als ik betreffende de gevaren van staalhagel voor levende dingen? Ik heb hier al gehoord van schapen die stierven ten gevolge van wat bolletjes roestende staalhagel. Hetzelfde bij bomen waar ijzeroxides blijkbaar de sapstromen zodanig verstoren dat de boom afsterft. Maar denkelijk ligt het voor de politiek nog wat moeilijk om staalhagel alleen verplicht te maken wanneer je in de richting van water schiet. Nochtans lag daar m.i. alleen het grote gevaar van loodhagel…

  • Willem schreef:

    Wat betref staalhagel in bomen heeft het weinig gevolgen voor de sapstroming . iedereen die wel eens hout klooft vind wel eens een spijker of een stuk ijzerdraad of prikkeldraad. Vaak zie je dat het keurig ingekapseld is. Het probleem is dat staalhagel in productiehout bij de bewerking van fineer grote problemen geeft. Wil je bomen doden dan is koper het beste middel. Schapen hebben probleem met koperstapeling maar geen last van staalhagel . Ik heb zelf verschillende eenden en ganzen gevonden met loodvergiftiging. De symptomen zijn extreme vermagering. Zink heeft juist een positief effectief eenden die het eten krijgen juist een mooiere verenkleed. Ik heb ooit eenden geschoten die zinkhagel ingekapseld hadden en welke keurig geneest waren. In Nederland mag zink gebruiken worden maar het heeft een waardeloos schotbeeld.

Laat een reactie achter