fbpx Skip to main content
search

Een opmerkelijk stuk over hoe het beheer van Fazanten de totale wildpopulatie en natuur helpt. En dit zelfs in revieren waar gekweekte fazanten worden uitgezet.
De voordelen liggen vooral in het leefbaar maken van de omgeving: dekking, voldoende open ruimtes, zonnige paadjes voor te rullen en of op te drogen en vooral de diversiteit in de gewassen (vooral wildakkers).
Het volledige artikel in de Scotsman

Pheasant - Scotsman

Pheasant – Scotsman

One Comment

  • Bijzondere Veldwachter schreef:

    Wat hier geschreven word weten de echte wildbeheerders al zeer lang, dit is geen nieuw wereld nieuws. VBV heeft daar natuurlijk een ander versie over en vinden dat de fazant hier niet thuis hoort, wanneer men dan weet dat de fazant hier al is van de tijd van de Romeinen of van voor 1500 dan moeten zij niet beweren dat dit exoten zijn, hier lopen andere exoten rond die de maatschappij jaarlijks veel geld kosten.
    Het inbrengen van fazanten en patrijzen is zeer nuttig en doeltreffend wanneer dit kan gebeuren op een zeer degelijke manier, maar men moet eerst en vooral aan een degelijke predatie beheer kunnen doen en dit ontbreek in Vlaanderen.Men moet op 50 ha geen 100 fazanten inbrengen, maar jaarlijks bv. 10 fazanthennen in maart, dit is niet overdreven en aanvaardbaar voor iedereen, op zulke wijze zal men de fazant & patrijs instand kunnen houden. Als je als jager gronden bezit die je bezaaid en beplant in functie van wildbeheer ben je al een goede stap vooruit, van de landbouwer(s) die hard moet werken voor zijn/hun brood, moet je niet veel verwachten, die laat geen gronden bevuilen met allerlei onkruiden voor het instand houden van fazanten & patrijzen, of hij moet zelf jager zijn. Aan een onderhandelings tafel moeten mensen met terrein kennis zijn en geen mannen die niet weten hoeveel dagen een fazant broed of die zich directeur noemen. Zeveren kan ik van in mijn bed.

Laat een reactie achter