Reelende en Coquille met sesamsaus
AANTAL PERSONEN: 4
TOTALE BEREIDINGSTIJD : 25
BENODIGDHEDEN IN DE KEUKEN / BBQ:
- Steelpan
- Vleestang
- Eetlepel
- Kom
- keukenweegschaal
INGREDIENTEN 4 PERSONEN:
- 800 gram reelende
- 16 schone coquilles
- Zeekraal
- Sesamzaad
- Grove zwarte peper
- Fleur de Sel (deze geeft een extra knappertje)
- Radijs
- Olijf of zonnebloem olie
- Sesam olie
sesamsaus:
- 300 gram sesampasta
- 2 EL gram honing
- 70 gram sesamolie
- 4 el citroensap
- ½ el zout
BEREIDING:
- Snij de radijs in dunne plakjes
- Bak de sesamzaadjes in een droge pan
- Meng de ingrediënten van de sesamsaus door elkaar met de lepel in de kom
LENDE:
- Zorg dat je BBQ goed heet is.
- Smeer het rooster in met lichte olie (deze kan goed heet worden zonder dat het gaat walmen)
- Schroei de lende aan beide zijden snel dicht
- Braad aan beide kanten voor ongeveer 3 minuten per kant
Er zit heel weinig vocht in wild dus het duurt veel langer dan ander vlees voordat de temperatuur de kern heeft bereikt
- Leg de lende weg, ingewikkeld in aluminium folie zodat deze kan rusten, peper en zout de lende dan ook
COQUILLES:
Dit kan tegelijk met de lende
- Verhit de braad pan met sesamolie totdat deze goed heet is
- Bak je coquilles goudbruin op beide platte zijde, voor 3 minuten regelmatig omdraaien
- Besprenkel ze dan met de Fleur de sel
Je kan dit gerecht ook halveren en er een voorgerecht van maken