fbpx Skip to main content
search

De jachtrechten van het Hulstlobos (ong. 75 ha), gelegen te Beernem, in eigendom van De Watergroep en beheerd door het Agentschap voor Natuur en Bos, worden voor 9 jaar verpacht, ingaand op 1 juli 2015 om te eindigen op 30 juni 2024.
De inschrijvingen moeten aangetekend, onder dubbele omslag, de binnenste met het opschrift “Inschrijving jachtverpachting Hulstlo op di 28/10/2014”, gezonden worden aan het Agentschap voor Natuur en Bos te Brugge waarbij ze ten laatste op maandag 27/10/2014 vóór 12 uur moeten aankomen.
De biedingen worden geopend op di 28/10/2014 om 14 uur in de kantoren van het Agentschap voor Natuur en Bos te Brugge.
Na contactname met het ANB volgende practicals

 
 

Bijlage beheeroverdracht Hulstlobos

Hulstlobos

12 Comments

  • Gunar Vienne schreef:

    Is er en afschot reewild en zo ja : hoeveel zegels?
    Wat is de verhoudind bos – veld?
    Zijn alle gronden errond verpacht?
    Met vriendelijke groeten,

    • Hunting schreef:

      Deze, ten andere interessante, vragen werden overgemaakt aan de verpachter, het ANB.

    • Hunting schreef:

      Op heden is er geen jacht in Hulstlobos en dus ook geen afschot.
      Het gebied is gelegen in de begrenzing van de WBE Drie Koningen.
      De WBE Drie Koningen kreeg dit jaar een afschot van 15 geiten, 15 bokken en 20 kitsen.
      Het gebied bestaat uit ongeveer 75% bos en 25% natuurgrasland.
      Er zijn 2 aanpalende jachtrevieren. De gronden rond een aanpalende hoeve zijn niet ingekleurd op het jachtplan van de WBE.

  • rocks schreef:

    De niet ingekleurde gronden op het wbe jachtplan rond die aanpalende hoeve zijn in handen van een onafhankelijke jager.
    Het is verboden om met staalhagel in het bos of in de richting van de bomen te schieten, dat worden dus dure duiven want ander kleinwild zal je niet vinden.
    Verboden te voederen, zoutstenen te plaatsen enz …..
    Als ik artikel 4 lees van de aanbestedingsvoorwaarden moet de bieder,
    – in het bezit zijn van een jachtverlof
    – gemandateerd zijn door een erkende wbe mits toevoeging mandaat aan de inschrijving of voorleggen op zitting
    – in het bezit zijn van een volmacht op voorwaarde dat deze volmacht aan de inschrijving is toegevoegd of voorgelegd op zitting en de volmachtgever in het bezit is van een jachtverlof of mandaat door erkend e wbe
    Mijn vraag hierover is dus dat de bieder geen wbe lid moet zijn maar stel dat zo iemand deze verpachting bekomt en de aanpalende wbe weigert de toetreding van deze jager dan sta je daar dus met je eventuele afschot op ree, of heb ik het hier verkeerd voor ?

    • Hunting schreef:

      in theorie is dat inderdaad mogelijk.
      De drie mogelijkheden waaraan een bieder moeten voldoen geven dat weer. Of een jachtverlof of gemandateerd. Of bij Volmacht waarbij de opdrachtgever aan één van beide voorwaarden moet voldoen.
      Dus iemand die over een jachtverlof beschikt kan in principe ook bieden zonder dat hij lid is van een WBE.
      Als de voorwaarden van het jachtvoorwaardenbesluit van toepassing zijn dan kan deze met enkel die 75 hectare geen afschot krijgen voor reewild.
      Maar ik lees artikel 11.
      Artikel 11. – Het Agentschap kan oordelen over de na te streven wildstand in functie van de
      beheerdoelstelling van het domein.
      Dus dat wil volgens mij zeggen dat mochten er 25 reeën zitten en het ANB vindt dat 15 het toegelaten maximum is dan kan zij volgens mij de toestemming geven om er 10 te laten schieten (ondanks dat u geen lid bent van een WBE en dus niet aan de voorwaarden van het jachtvoorwaardenbesluit voldoet).
      Om uitsluitsel te krijgen of deze interpretatie correct is dient natuurlijk best voor de zekerheid contact opgenomen te worden met het ANB.

  • ErikA schreef:

    Ik dacht dat de WBE een toetreding niet kan weigeren (cursus IJO).
    Maar waarom moet de bieder een jachtverlof hebben. Is dit altijd zo? Kan de bieder niet pachten en anderen met een jachtverlof laten jagen?

    • rocks schreef:

      Er staat duidelijk in deze voorwaarden dat men geen publiciteit mag maken over eventuele deelname in de jachtdagen, dus wilt men vermijden dat deze verpachting gecommercialiseerd zou worden.
      Een jager en/of groepje jagers als pachter zou dergelijk initiatief minimaliseren/uitsluiten.
      Een jager binnen een bestaande WBE kan denk ik een veto stellen tegen de toetreding van een nieuwe jager mits bepaalde argumenten voor te leggen.
      Als men die gronden zelf op het oog zou hebben kan er veel gebeuren.
      Ter info, een vriend van me heeft er vroeger nog eens meegejaagd en wist me te vertellen dat er destijds een afschot was van 2 stuks voor dit specifiek gebied.

  • ErikA schreef:

    Een valkenier heeft geen jachtverlof nodig om te jagen, maar wel om hier jachtrechthouder te worden. Niet logisch! Waarom kan niet verpacht worden aan een valkenier zonder jachtverlof?

  • 44r schreef:

    ErikA, goed punt. Je zou zelfs het woord discriminatie kunnen aanhalen. Maar hoe is de regelgeving eigenlijk bij roofvogels? Hoeveel energie moet zo’n vogel hebben om bvb. een ree of een vos te slaan? Of krijg je daar carte-blanche en zit die energie-eis enkel als 1 van de zovele extra dingetjes die men van jagers met een vuurwapen eist?

  • canardouze schreef:

    afschot van reewild is gebonden aan de voorwaarde dat men minstens 1000 ha jachtveld bezit of minstens 250 bos en dekking- ik meen dat in dit jachtveld (indien men een onafhankelijk jager is) dit niet zal toegestaan worden.
    Ik kan U enkele voorbeelden geven waar een jager die een correct jachtplan heeft (zonder overlap) en een door ANB goedgekeurd wildbeheerplan kleinwild geweigerd wordt in een erkende WBE.

  • Tommeke_112 schreef:

    In zekere zin mogen we blij zijn dat een jachtverlof vereist is, anders kunnen overal van die groene jongens beginnen opbieden tegen ons en dan uiteindelijk niets van beheer op de gronden uitoefenen.

  • Hunting schreef:

    De gewenste jachtrechthouder en zijn aangewezen deelgenoten worden geacht in te staan voor het volledige rechten- en plichtenspectrum van het jachtrecht.
    De (valken)jacht zonder jachtverlof kan volgens ons geen garanties bieden om aan alle plichten te voldoen.
    Het is ook gewenst dat de jachtrechthouder zelf actief en volledig gebruik maakt van zijn jachtrecht en dus niet alleen een tussenpersoon is voor genodigden.
    Het bezit van het jachtverlof is ook een garantie dat de jager voldoet aan de voorwaarden die dit bezit met zich meebrengt (geslaagd in theoretisch en praktisch jachtexamen, …)

Laat een reactie achter