fbpx Skip to main content
search

Deze week deel 1 van het Praktijkexamen – Veilige Omgang en Kleischieten.
Via de comments kon u het wel en wee van de Aspirant Jagers hier volgen.
Ondertussen 29 commentaren bij het betreffende artikel – Jachtexamen Praktijk.
Graag jullie indrukken en aanvullingen op het Examen, direct bij het artikel.
   En ook een oproep om jullie vragen in de beroemde “tentjes” en eventuele andere voorvallen op het parcours door te mailen naar Hunting.
Van een bron dicht bij de Examenorganisatie kregen we ook reeds de eerste statistieken: 64.3% volledig geslaagd voor Veilige Omgang en Kleischieten.
 
 
 

2 Comments

  • Jan Vanoverbeke schreef:

    ik ben niet geslaagd in de tentjes : ze vroegen me in jagende houding te staan met een geweer en daarbij had ik de choke niet gecontroleerd. Naar mijn aanvoelen moest ik me enkel zorgen maken over de HOUDING : lees : met geweer naar boven gericht of naar de grond gericht en moest ik niet controleren of het geweer ook schiet klaar was. Dit laatste leek me enkel nodig op het parcours of bij het klei schieten. Maar goed, de examinator oordeelde daar kennelijk anders over : overtreding van artikel 10 met onmiddellijke uitsluiting tot gevolg…

    • Hunting schreef:

      Het belangrijkste hier is het woord “Jagen” in Jagende Houding. Dit veronderstelt in de tentjes dat je met een geladen geweer, bersend, op stap gaat. En dan is een losse choke een probleem qua veiligheid.

Laat een reactie achter