fbpx Skip to main content
search

Een droge en warme zaterdag in januari kom je niet vaak tegen. Het was 11 graden Celsius en er stond een matige wind. Evenwel het ideaal moment om de stille fleece broek 100 van Solognac aan te trekken voor een duivenjacht in de Belgische Kempen.

De broek heeft een elastische tailleband en biedt ook de mogelijkheid om een ceintuur te dragen. Er zijn voldoende zakken aanwezig om kleinere spullen zoals gsm, munitie, zakdoek,… in op te bergen.

In het gebruik voelt ze licht en zacht aan en geeft de nodige warmte bij temperaturen boven het vriespunt. Eveneens bij het stilzitten beschermt de broek voldoende tegen de koude. Naast jachtbroek kan ze bijvoorbeeld ook van dienst zijn op een lange wandeling, omdat ze een goede bewegingsvrijheid biedt met haar stretchstof.

Echter is het niet aangeraden om de broek te dragen bij neerslag. Wanneer men zich begeeft in een gebied met veel lagere struikgewassen is het ook niet aanbevolen om gebruik te maken van deze broek, vermits doornen, takjes, bladeren,… gemakkelijk in de fleecestof blijven hangen.

Algemene beoordeling: aangename, warme fleecebroek voor een goede prijs

 

Voordelen: Warm, voldoende bewegingsvrijheid, licht gewicht, 2 steekzakken en 1 afsluitbare zak met rits

Nadelen: Niet waterdicht, niet bestand tegen wilde vegetatie zoals bramenstruiken