fbpx Skip to main content
search

December vind ik persoonlijk de fijnste periode om aan een drijfjacht in onze Belgische Ardennen deel te nemen. Er is geen blad meer aan de bomen en struiken waardoor het wild beter is aan te spreken, maar ook het weer is frisser. “Hoe kouder hoe beter”, zeg ik steeds. Echter heb je voor dergelijke omstandigheden een goede uitrusting nodig. Ik kreeg de kans om de ‘Compacte gewatteerde camouflagejas voor de jacht 900 fluocamouflage’ van Solognac uit te testen.

De weersomstandigheden waren als volgt: 5 graden Celcius en droog

Het terrein van het jachtgebied lag tegen de Franse grens en was sterk gevalloneerd. De grootste afstand legden we te voet af, wat op sommige heuvels stevige kost was. Aangezien ik goed voorzien was voor de koudere temperatuur door voldoende lagen aan te trekken, deed ik de jas in kwestie even uit aangezien dit te warm was. Eenmaal op post aangekomen trok ik de jas opnieuw aan. De jas heeft me de hele dag goed warm gehouden zoals het hoort.

Tijdens het gebruik stoorde ik me echter wel aan het feit dat de jas niet veel zakken heeft. Persoonlijk heb ik altijd zeer veel spullen bij zoals handschoenen, portefeuille, walkie-talkie, munitie, snacks en dergelijke. Deze spullen kreeg ik dus niet allemaal weggestoken.

Als ik een algemeen oordeel moet vellen dan heeft deze jas een zeer goede prijs kwaliteit.

 

Voordelen: Warm, lichtgewicht, fluo voor goede visibiliteit, goede prijs kwaliteit

Nadelen: Te weinig zakken, niet geschikt voor neerslag, de kap is niet afneembaar