fbpx Skip to main content
search

Naar aanleiding van recente interpretaties door bepaalde vertegenwoordigers en ambtenaren die de wettigheid van de jacht, georganiseerd door aparte en onafhankelijke bubbels van maximaal 4 deelnemers op hetzelfde grondgebied, in twijfel trokken, wilde de RSHCB zo snel mogelijk een bevestiging krijgen van de federale overheid over de huidige manier waarop men de collectieve jacht organiseren.

Op woensdag 25/11 werd het officiële advies van de juridische dienst van het Nationaal Crisiscentrum (NCCN) verstuurd. De instructies van minister Willy Borsus en de aanpak van de organisatie van de collectieve jacht met respect voor de sanitaire maatregelen werden hierbij bevestigd.

Er wordt nogmaals opgeroepen om u te gedragen op een manier die in overeenstemming is met het vertrouwen dat in ons is gesteld.

Jagers en trackers, laten we ervoor zorgen dat de gezondheidsvoorzorgsmaatregelen strikt worden nageleefd in het belang van onze gezondheid en uit fundamenteel respect voor het enorme werk van al diegenen die zich inzetten om levens te redden en ons te bevrijden van dit beruchte virus. In dit verband herhalen we onze aanbevelingen om de afstand tussen groepen (bubbels) van 4 personen van 50 m en 25 m tijdens het jagen te bewaren.

Bron: RSHCB. (2020, November 27). Chasse et Covid 19 – Plusieurs groupes de 4, sans rassemblement – C’est confirmé par le NCCN *. Retrieved from Chasse.be: https://www.chasse.be/news/document-3439.html