fbpx Skip to main content
search

Op 24 oktober werd er na onderhandelingen tussen de RSHCB en minister Willy Borsus een nieuw protocol opgesteld omtrent de maatregelen die moeten genomen worden om verder te mogen jagen in Wallonië.

Verschillende zeer recente getuigenissen doen geloven dat bepaalde maatregelen niet begrepen of gerespecteerd werden (het dragen van maskers, maaltijden, tableaus of bijeenkomsten na de jacht, sociale afstand nemen, vervoer …). Deze tekortkomingen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de volksgezondheid, aangezien de besmettingscurve stijgt en ziekenhuizen en gezondheidspersoneel het ergste vrezen.

Aan het einde van dit weekend (25/10) heeft de minister van jacht, Willy Borsus, een ultimatum gestuurd, waarin hij iedereen opdraagt de brief van het protocol dat sinds zaterdag 24 oktober van kracht is, te respecteren. Hij deelt mee dat hij DNF (Département de la Nature et des Forêts) zal vragen de controles te versterken en de politiediensten en de parketten op de hoogte te brengen van elke afwijking van de uitgevaardigde maatregelen.

De boodschap is duidelijk. Als jager hebben we het privilege dat we onze passie nog steeds mogen beoefenen. Hou jezelf dan ook aan de maatregelen. In de eerste plaats voor de gezondheid van anderen, maar in de tweede plaats ook zodat iedereen kan blijven jagen.

Het meest recente protocol vindt u hier onder terug.

Bron: Royal Saint-Hubert Club de Belgique. (2020). Protocole d’accord du 23/10/2020 relatif aux règles sanitaires sous lesquelles les activités de chasse et de destruction du gibier en Wallonie sont autorisées.