browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Jonge haas bij lichtmis.

Posted by on 5 februari 2020

Het is weer zover, de eerste haasjes worden geboren. In tegenstelling tot het konijn dat ondergronds en kaal wordt geboren worden haasjes behaard geboren bovengronds. Laat de haasjes rustig liggen en raak ze zeker niet aan,… De moeder is altijd in de buurt en komt een paar keer per dag melk geven aan haar jongen, ze wil zo weinig mogelijk de aandachtig trekken van predatoren. Ook blijven we erop hameren wandelaars hun honden aan de les te lijnen!

Een bekende weerspreuk zegt: “Met Lichtmis valt de sneeuw op een warme steen” of wat mijn grootvader pleegde te zeggen: “met Lichtmis is er jonge haas in ’t veld”.

 

Kleine haasjes MArjo

                                                                                                                                                                                                              Foto: Marjo Hagoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ja, ik wens me te abonneren op de Hunting nieuwsbrief