browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Fenologie

Posted by on 25 juli 2019

De Fenologie is de studie van jaarlijks terugkerende natuurverschijnselen. We hadden reeds de de fenologie (aankomst, vertrek en verblijfsperiodes) van de meeste broedvogels en wintergasten – Vogelwaarnemingen.

Maar nu is er een website die dit illustreert voor gans Europa en met bewegende beelden door het jaar heen. De info is nu beschikbaar voor 50 vogelsoorten, met een update van de gegevens tot 2014. Dit is het resultaat van meer dan 100.000 spotters die meer dan 30 miljoen waarnemingen samen brengen.

Hieronder een screenshot van de telling van de Boerenzwaluw in het begin van de lente met de verspreiding in Europa afgezet tegenover de temperatuur.
Meer van dit studiewerk op de vernieuwde website van – Eurobirdportal.

 

Eurobirdportal

Eurobirdportal

 

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ja, ik wens me te abonneren op de Hunting nieuwsbrief