browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Jachthonden opleiding

Posted by on 4 september 2018

Jachthonden Zuiderkempen
De JZK staat voor een traditionele jachthonden opleiding en dit al meer dan 25 jaar . We trachten de lessen te laten doorgaan in een prachtig kader , nl de Merode Bossen . Het is de bedoeling in groep en onder deskundige begeleiding al de facetten van het jachtgebeuren aan te doen . Zodat de hond met een heel pakket aan kennis kan worden ingezet in de jacht .
De opleiding is niet wedstrijdgericht , maar streeft wel na het leren lezen van de hond en de perfecte communicatie tussen jager en hond .Doordat er verschillende jachthondentypes deelnemen word getracht aandacht te schenken aan ieder deelnemer .
Gestart word met de basisafrichting , volgen , zitten , komen , enz. zijn de eerste stappen in de opleiding. Om vanaf volgend jaar verder te kunnen naar de gebruiksafrichting zal men eerst een kleine test moeten passeren .Dus de opleiding word opgesplitst . Vervolgens komt de gebruiksafrichting aanbod en trachten we al de nodige oefeningen , zoals , apport , verloren apport , revieren , voorstaan , waterwerk te oefenen . Er word zowel met de dummy als geschoten wild geoefend .
Het vergt doorzetting van jager en hond om de honden zeker te laten gehoorzamen .Hierbij staan wij als begeleider steeds paraat te helpen bij het minste probleem .
Ook word er een mogelijkheid geboden een initiatie zweetwerk te volgen , maar dan enkel voor specifieke zweethonden . Het aantal honden hiervoor is beperkt .
Individueel of in kleine groep tot 3 personen kan , maar enkel volgens afspraak .
Alle verdere informatie over wanneer de lessen starten zal te vinden zij op Facebook pagina.

  • via mail : rudi.van.kets@telenet.be
  • via FB : jachthonden zuiderkempen
  • via , mob : 0032 476 54 08 58

Jachthonden Zuiderkempen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ja, ik wens me te abonneren op de Hunting nieuwsbrief