browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Raaf in Vlaanderen

Posted by on 27 augustus 2018

De Raaf broedt terug in Vlaanderen.

Na de wolf werkt ook de raaf aan zijn comeback in onze contreien. Sinds 1865 werd in Vlaanderen geen ravennest meer aangetroffen. Maar nu terug in het Meerdaalwoud, in de buurt van Leuven.
In Wallonië en Nederland nestelen al tien­tallen jaren broedparen nadat ze er waren uitgezet.

Raven zijn aaseters. Hun komst betekent dat er voldoende dood wild in de bossen en velden blijft liggen. De vogels werden gezien als ‘brengers van onheil’ en hadden ook geen te beste reputatie in volksverhalen. Bovendien zingen ze niet mooi – het typische krokk krokk krokk – en zijn ze zwart.

Qua determinatie

  • Grootste Rechtbek
  • Wigvormige staart
  • Eenzaat
  • Grotere kop (hoger dan snavel)

Raaf - Wigvormige staart Raaf

Antwoord op Raaf in Vlaanderen

  1. frank

    Wanneer er ravenkoppels uitgezet mogen worden waarom dan geen jachtwild als fazanten en patrijzen? Wanneer natuurpunt in het nieuws verkondigt dat ze vossen terug uitzetten waarom dan geen jachtwild?
    Wanneer ANB verkondigt dat ze paling uitzetten in de poldets op plattelands tv ( is paling geen wilde vis? ) waarom dan geen jachtwild?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ja, ik wens me te abonneren op de Hunting nieuwsbrief