browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Jachtverpachting – Meerdaalwoud

Posted by on 9 juli 2017

Het Agentschap voor Natuur en Bos, regio Meerdaal (Vlaamse overheid) gaat over tot de openbare jachtverpachting van het domeinbos Meerdaalwoud en aangrenzende bos- en natuurgebieden. De jachtverpachting vangt aan op 16 september 2017 en eindigt op 31 december 2020. De verpachting kan verlengd worden met 2 periodes van telkens 3 jaar.

De jachtverpachting vindt plaats op 25 juli 2017 om 16.00 uur in het regiokantoor van het ANB, ‘De Vlakte’, Prosperdreef 1, 3054 Vaalbeek (Oud-Heverlee). Schriftelijke biedingen moeten de dag voordien (maandag 24 juli) vóór 12.00 uur in ons bezit zijn.

De bos- en natuurgebieden in de Dijlevallei ten zuiden van Leuven behoren tot de meest waardevolle van Vlaanderen, ze maken deel uit van het Natura-2000 netwerk en vervullen belangrijke ecologische, recreatieve en productiedoelen. De aanwezigheid van een gezonde grofwildpopulatie is zowel van uit ecologisch als recreatief oogpunt van belang. Het Agentschap voor Natuur en Bos is dan ook op zoek naar een geëngageerd jachtgezelschap dat wil samenwerken met de boswachters om deze populatie op een veilige manier gezond en stabiel te houden en uitbreiding tegen te gaan.

In eerste instantie zal de jacht op ree en everzwijn worden opengesteld in het Meerdaalwoud (ca. 1.000 ha). Indien de noodzaak zich voordoet zal de jacht op everzwijn ook worden opengesteld in o.a. delen van het Heverleebos, Kouterbos en Vijvers van Oud-Heverlee. Het afschot dient te gebeuren vanop vaste hoogzitten en met drukjacht.

ANB – Jachtverpachting Meerdaalwoud

Jachtverpachting Meerdaalwoud

Jachtverpachting – Meerdaalwoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ja, ik wens me te abonneren op de Hunting nieuwsbrief