browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Sint-Huybrechtsgilde – Verloren maandag

Posted by on 3 januari 2017

De Sint Huybrechtsgilde werd gesticht in 1516 en is hiermee de oudste Jagersvereniging van België (en misschien zelfs omstreken).

Op Verloren Maandag, de eerste maandag na 3 koningen, komen de Antwerpse gilden en vroeger werd het gildeboek werd voorgelezen met daarin de rechten en plichten van de ambachtslui. Ter versnapering boden de herbergiers een zout hapje aan. Uit de samenwerking tussen de bakkers en de slagers is het worstenbrood ontstaan.Verloren Maandag wordt bijna uitsluitend in Antwerpen gevierd.

Voor de Sint Huybrechtsgilde is dit meer dan voldoende reden om u en uw partner uit de nodigen op onze 2de Verloren Maandag in de “Kamer van het Kuipersambacht” op de 1ste verdiep van café Den Bengel, Grote Markt te Antwerpen. De gilde trakteert u op worstenbrood. Het zal een verbroedering zijn van jagers en alle liefhebbers van de jacht, een standregel van het bijna 500jarige Sint Huybrechtsgild. Traditiegetrouw zullen de Jachthoornblazers van Brasschaat aanwezig zijn.

U bent de ganse avond welkom (vanaf 18u00) – verloren maandag 9 januari.
- Uitnodiging - Verloren Maandag

Mogen wij u vragen om vooraf in te schrijven op mailadres (er is plaats voor 100 personen )
deken.sint.huybrechtsgilde@telenet.be

“geene excusen ter wereld gereserveerd”

uitdrukking die op de uitnodigingen stond van de Sint Huybrechtsgilde in de 16de eeuw en die zoveel betekent als : er bestaat geen excuus ter wereld om niet aanwezig te zijn

Meer info op de site van de Sint Huybrechtsgilde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ja, ik wens me te abonneren op de Hunting nieuwsbrief