browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

2 Jachtdagen en een video

Posted by on 27 november 2013

Hierbij het relaas van een paar jachtdagen vanop de Hunting redactie. Twee dagen, zeer verschillend, maar elk even aangenaam.
Ten slotte nog een jachtvideo.

Jachtdag 1

Zaterdag familiale jacht regio Antwerpen. En dan bedoelen we er dicht bij, bijna de grote Stad, net naast Antwerpen. Niet eenvoudig, elke track slechts 90 graden om te schieten. Oppassen voor huizen, zonnepanelen, wandelpaden, fietsers, …

Geen luxe, geen Ranges voor de verplaatsingen, alles te voet, ontvangst en lunch in een “stalletje”, maar daarom niet minder lekker.

Maar toch een goed onderhouden revier (vorige jachtdag 5 vossen), en dus veel wild. Maar alleszins een gezelschap die reeds generaties samen jaagt, en dat merk je. Gezellig, oude verhalen, foto’s van de vaders en grootvaders aan de muur.

En eigenlijk ligt het revier op het domein van een oud kasteel. Het kasteel is er niet meer, maar de jachthut wel. En dan nog met een spreuk.

 

Met Lust In Jagers Rust

Met Lust In Jagers Rust

Jachtdag 2

Zondag, net over de Waalse grens in Gembloux. Zeer chique ontvangst in een oude abdij. Uitgebreide lunch onder de dakbalken van een eeuwenoud gebouw.

Transport met enkel zwarte wagens (meestal Range), gedreven Tracks en iedereen geposteerd. Ook nog goed gepland met een rotatie systeem voor de posten.

Hier ook een compagnie die elkaar reeds jaren kent. Zelfs enkele gekenden van eerdere kleinwild dagen en grofwildbattues van dit jaar.

Het revier zoals het landschap, weidse velden met nog enkele stroken maïs enkele bossen. Zeer impressionant tableau met 100 stuks fazanten, haas en 2 Bécasses.

IMG_0455

Gembloux

Twee verschillende jachtdagen, elk met een aparte sfeer, maar alleszins aangenaam.

Video

Ten slotte een video. Twee Vizsla reuen staan voor op een Fazant Haan. Deze is ze echter te slim af en beweegt, bijna onzichtbaar onder de beschutting. De schutters daarentegen weten de fazant te schieten en word deze toch geapporteerd. Net voor de middag, tableau gemaakt.

 

Graag jullie jachtverhalen, met foto, naar hunting.

 

Antwoord op 2 Jachtdagen en een video

  1. Adriaan van der Burg

    Zou graag willen gaan meedoen met de jacht als drijver ??? Kan u mij daar in begelijden, adviseren hoe of ik dit verder moet aanpakken.
    Hoor het graag van u. M.vr.Gr. Adriaan van der Burg. Tel: 0031611208872.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ja, ik wens me te abonneren op de Hunting nieuwsbrief